About This Blog

The name of this blog – Nordin’s Bits N Pieces – says all.

This is where I publish bits and pieces of encounters and experiences that I gathered along the way during my life’s journey home, that I would like to share with the world.

The posts are in no apparent order, and are published as and when I feel like it.

4 Comments »

 
  • ann says:

    En Nordin saya nak tumpang tanya tentang unifi ni, office saya guna cctv tapi guna 2 dvr recorder saya boleh tengok satu dvr decorder saja, oleh itu saya nak tahu dlink 615 ni boleh support 2 dvr tak?? sebab sebelum ni kita guna prolink ,ok. En Nordin boleh tolong saya tak, atau nak call pun boleh 016-2057804

  • nordin says:

    Hi, saya tak pasti, sebab tiada pengalaman bab DVR ni. Daripada apa yang puan tulis, saya faham bahawa pejabat puan guna unifi, dan sambung 2 DVR recorder ke 2 LAN port router dlink615. Tapi puan hanya boleh lihat dari internet satu DVR saja – betul ke fahaman saya ni?

    Apa yang saya baca online sekejap tadi, untuk akses kepada DVR, router perlu ada keupayaan untuk buat “port forwarding”. Dlink615 boleh configure lebih dari satu port forwarding rules. Nampak macam ada kemungkinan untuk dlink615 kendali lebih dari satu DVR…

  • Yazid says:

    As Salam
    En Nordin… saya tumpang tanya? Berkenaan unifi di rumah saya… Jika saya nak buat penambahan wire optical cable dr FDP ke FTB. Ini disebabkan wire sedia ada kurang panjang selepas saya ada buat minor renovation dirumah saya…

  • nordin says:

    Waalaikumussalm En Yazid. Maaf baru terbaca mesej tuan ini.
    Saya cadangkan tuan hubungi TM, dan bagitahu mereka perkara ini. Apa yang saya faham kabel gayut gentian kaca optical dari Fiber DP ke Fiber Termination Box perlu dipasang baru dan tak boleh disambung-sambung macam kabel logam tembaga.

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>